4 Şubat 2012 Cumartesi

KARŞIYIM HER ŞEYE

   Ne kadar zormuş büyümek, insanların kötü olduğunu farketmek ve onlarla mücadele etmeye çalışmak. En büyük hayalim; hiç kimseye söylemeden yanımda bir valizle arabama atlayıp nereye gideceğimi bilmeden yola çıkmak. Küçük bir sahil kasabasına yerleşip orada yaşamak. Herkesten uzak, tüm geçmişim ve tüm sorunlarımdan uzak. Her şeye yeniden başlamak... 
   Olmayacak biliyorum. Bunu yapabilmem için umursamaz olmam lazım. Bense her ihtimali deli gibi düşünüp ne yapacağıma karar vermeden olduğum yerde sayıyorum. Ben buraya ait değilim, burda mutlu değilim. Küçücük bir baskı bile beni mutsuz etmeye yetiyor. özgür olmalıyım, istediğim zaman kalkıp istediğim zaman yatmalıyım. istediğim zaman çalışıp istediğim zaman harcamalıyım.
  Kurallar düzenle birlikte mutsuzlukları getiriyor. Ve hiyerarşi, statü...İnsanların paralarına göre sınıflandırılmaları ne iğrenç bir şey. Paran varsa gücün var, ya vicdanın?
   Tüm düzene karşı gelmek istiyorum.
    Kadınların ezilmesine,
    siyasetçilerin güzel ülkemin geleceğini mahvetmesine,
    fakirlerin yok sayılmasına,
    Her şeyin yanlış olduğu bir yerde mi yaşıyoruz, yoksa biz mi yanlış yerde doğduk..............

12 yorum:

Adsız dedi ki...

bigün öyle bişey yaparsan GÖTÜR BENİ GİTTİĞİN YERE:)

Hayat'ın Kendisi dedi ki...

ben gitsem de siz olmadan duramam zaten :)

nanemaydonoz sofrasıGÜL dedi ki...

çoook güzel...beynimi tırmalayıp duran sözleri ancak bu kadar güzel anlatabilirdin,teşekkürler canım

Hayat'ın Kendisi dedi ki...

saol canım beğendiğine sevindin :)

neslinameblog.blogspot.com dedi ki...

ne kadar dogru sözler var cok dogru :(

izlemeye aliyorum seni canim, sanirim blogun yeni hayirli olsun güzel paylasimlar dilerim sana. bende beklerim bu arada :)

www.nesliname.blogspot.com

AYŞEN BOZKUŞ dedi ki...

herkesin beynini tırmalayan sözcükleri dile getirmişsiniz, güzel bir paylaşım olmuş. Umarım hayatın düzensizliğinin yansımadığı hayatlarımız olur bir gün...

Unknown dedi ki...

http://29.media.tumblr.com/tumblr_lnhn00vG0V1qejm2wo1_500.jpg

Özet olarak bir slogan.

chfashiontrend dedi ki...

çok güzel bir yazı ...sevgiler...(bloğunu yeni keşfettim takipdeyim)

zeymurancafe dedi ki...

canım bu kadar umutsuz olma hayatımızda guzel olan şeyler de var bak mesela ben haberlerde agacların çiçek açtıgını duydum oylesıne mutlu oldum kı hayatımız hep guzellıklerle dolu olsaydı nasıl bır yaşamımız olurdu acaba ,olması gerekenı yaşıyor olabılır mıyız bu karmasa içinde onemlı olan ayakta durabılmek galıba dıye düşünüyorum:)

Hayat'ın Kendisi dedi ki...

hayatımızda büyük mutluluklar olmadığı için küçük şeylerle mutlu olmaya çalışıoruz zatn, olması gerekenler olmadığı için elimizdekilerle yetinerek ayakta duruoruz....

Unknown dedi ki...

aklıma 8 yaşındaysan hayat gercekten çok zor lafı geldi cedric cizği film :))

Pınar Andaç dedi ki...

Dünyanın herhangi bir devirde mutlu bir yer olduğu görülmüş mü? Ama insan bu mahkumiyette kendi özgürlüğünü yaratabiliyorsa o zaman olmuş demektir. Bu da geniş bir bakış açısı ve bu bakış açısına itirazı olmayan dostlarla mümkün.